tiistai 31. joulukuuta 2013

Taasko se vuosi vaihtuu?

Oho hups, 2013 on vähää vaille mennyttä - uskomatonta! Kuten viimekin vuonna totesin: onpa aika mennyt äkkiä! Ihan kuin vasta eilen olisin istunut aloillani muistelemassa vuotta 2012... Linkki vuoden takaiseen postaukseen on tässä: http://minalapsipienoinen.blogspot.fi/2012/12/gott-nytt-ar.html, ja nyt on aika sitten pohtia, vastasiko vuosi 2013 niihin olettamuksiin ja toiveisiin, joita viime vuonna näihin aikoihin kirjoitin.

Olin aivan oikeassa siitä, kun aavistelin vuoden 2013 tulevan olemaan työntäyteinen, sillä sitä se nimenomaan oli. Sain todella kohdata uusia haasteita etenkin koulun puolesta ja selviydyin kaikesta kunnialla. Vuoteen mahtui paljon iloja ja suruja ja ylipäätään mukaan mahtui hetkiä, joiden tunneskaala vaihtui laidasta laitaan. Vaikka mennyt vuosi olikin melko tasainen, missään nimessä tylsä tai väritön se ei ollut. Olen kiitollinen jokaisesta hetkestä, jota vuoden aikana koin, kuten myös jokaisesta uudesta ihmisestä, jonka olen saanut oppia tuntemaan.


Niin kliseiseltä kuin se ehkä kuulostaakin, tunnen kasvaneeni tämän yhden vaivaisen vuoden aikana paljon ihmisenä. Vielä vuosi sitten esimerkiksi esiintyminen ihmisten edessä tuntui mahdottomalta tehtävältä, mutta ihme kyllä siihenkin on tottunut lukuisten presentaatioiden sun muiden jälkeen. Olen rohkaistunut, vaikken edelleenkään ole se maailman itsevarmin olento. Nyt kuitenkin ymmärrän, että vaikka puhunkin välillä mitä sattuu ja sekoan sanoissani, se ei haittaa - virheitä sattuu kaikille. Sen lisäksi mulla on ollut paljon aikaa ajatella asioita ja olen saanut keskustella itseäni viisaampien ihmisten kanssa, ja voin ilokseni todeta jopa oppineeni kaikenlaista. Enemmän tämän vuoden aikana kuin sitä edeltävien viiden, uskaltaisin jopa väittää.

Vuonna 2012 oli monenlaisia elämän muistettavimpia hetkiä, mutta tänä vuonna niitä ei sitten juurikaan ole ollut. Hyvä niin, tasaisiakin jaksoja tarvitaan! Tyyntä ennen myrskyä: tiedän, että seuraavat kaksi vuotta tulevatkin sitten olemaan täynnä monia merkittäviäkin uusia kokemuksia... Vaihto, oppari, työelämä ja kuka tietää mitä vielä!?

Mitä vuosi 2014 tuo tullessaan? Ainakin vastauksia. Maaliskuussa saan tietää sen, lähdenkö syksyllä vai keväällä vaihtoon, ja sen myötä sitten saan tietää senkin, että joko alan pakertamaan opparini parissa.

Mun tuleva oppariprojekti?

Mutta mitään varmaa ei tietenkään voi sanoa. Mitenpä sitä tulevaisuutta ennustaisikaan ja ennenkaikkea miksi pitäisi? Toivon paljon positiivisia yllätyksiä, toteutuneita unelmia ja ikimuistoisia hetkiä niin itselleni kuin ihan jokaiselle muullekin. Toivottavasti vuosi 2014 on upea vuosi, ja miksei olisi - sillä on täydet edellytykset siihen. :)

Hyvää, onnellista ja uskomattoman ihanaa uutta vuotta!

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti